Frågor & svar

1. Ingår installation av glasväggarna?

Vårt koncept bygger på att kunden monterar väggarna/dörrarna för en så kostnadseffektiv lösning som möjligt. . En montering som många av våra kunder gör själva utan att ta hjälp av hantverkare, eftersom processen är enkel. Manualer finns på hemsidan under varje produkt & medföljer även i paketet med produkten. I de fall där arbetet kräver att rummet öppnas upp eller måtten inte är exakta, alternativt att förkunskaper saknas,  har våra kunder kontaktat lokala hantverkare på hemorten. 

2. Härdat säkerhetsglas i alla väggar & dörrar- vad innebär det ? 

Härdat säkerhetsglas är en typ av glas som har genomgått en speciell värmebehandlingsprocess för att öka dess styrka och säkerhetsegenskaper. Processen innebär en upphettning av glaset till höga temperaturer följt av snabb kylning. Detta skapar interna spänningar som ger glaset en ökad motståndskraft mot slag, tryck och temperaturförändringar.

Härdat säkerhetsglas är betydligt starkare än vanligt glas av samma tjocklek. Om det bryts, bryts det i små, korniga bitar istället för vassa, skärande fragment som vanligt glas. Detta minskar risken för skador vid eventuell krossning och ökar därmed säkerheten. Denna typ av glas används ofta i situationer där säkerhet och hållbarhet är viktiga. 

Laminerat säkerhetsglas som finns i våra skjutdörrar är en typ av glas som består av två eller flera glasark som är sammanfogade med en transparent plastfilm (polyvinylbutyral eller PVB) mellan dem. Denna plastfilm fungerar som en bindemedel och håller glaset ihop om det bryts.

Ramarna är tillverkade av aluminium med livslång hållbarhet, glaset är härdat klart säkerhetsglas, i våra skjutdörrar är det även laminerat & linjerat ( valfritt). Våra produkter är därför enormt hållbara över tid & är certifierade enligt Europeisk standard & CE- märkta. 


3. Är glasen ljudisolerande? 

Glasen är ljudisolerande & reducerar mer än 30 dB

Ett värde på mer än 30 dB innebär att glaset har en god ljudisolering och kan minska ljudnivån med mer än 30 decibel när ljudet passerar genom glaset.

För att sätta detta i perspektiv:

  • Låga värden (t.ex., under 25 dB): Tillåter relativt mycket ljud att passera igenom, och det kan vara lämpligt för områden där stark ljudisolering inte är nödvändig.
  • Medelhöga värden (25-35 dB): Ger en måttlig nivå av ljudisolering och är passande för de flesta bostads- och kontorsmiljöer där en viss isolering från omgivande ljud är önskvärd.

Ett värde på mer än  30 dB indikerar att glaset har en god förmåga att minska ljudnivån och kan vara lämpligt för områden där det är viktigt att minska överföringen av ljud.

Våra partier har sålts till olika miljöer just för sina ljudreducerande egenskaper. Både till privata hem men även till mäklerier, frisörsalonger & olika konferensutrymmen där man vill minska ljud & bibehålla ljusinsläpp. 

4. Kommer glaset & spröjsen färdigmonterade ?

Glaset i våra dörrar & väggar kommer i ett stycke & är monterat i ramen. Spröjsen är genomgående & finns på båda sidor. Även dessa är fastmonterade. 

Kan man kombinera tre & sex rutor ? 

Utseendet skiljer sig åt mellan dörrarna & väggarna 50,60, 70, 80 cm bredd på våra väggar & dörrar innebär tre fönster, medans 90, 100 cm har sex fönster. Det är det lodräta spröjset som inte finns med på de smalare bredderna. 

Man kan dock kombinera tre med sex rutor & få ett symmetriskt & fint resultat. De går helt i samma linje & ger ett harmoniskt intryck. 5. Kan jag se glaspartierna någonstans ?

Ni är mer än välkomna till vårt showroom i Åhus, Sverige. Hör av er för att avtala en tid för att besöka oss. Maila info@nooliliving.se, alternativt  ring 044- 223550.

Runt om i Sverige har vi även en del offentliga lokaler som har delat av sina kontor/ studios & konferenssalar. Är ni intresserade av att kika in hos någon av dessa, är det bara att kontakta oss för att se vilka som finns i er närhet. 

Ni kan även kika in på Instagram för att se våra senaste kundbilder 

https://www.instagram.com/nooliliving/

Det går även att nå oss via direktmeddelande där. 

6. Kan jag få hjälp av er att hitta den bästa lösningen för mitt behov? 

Ni får mer än gärna kontakta oss för att se vilken lösning som kan passa ert specifika behov. Oavsett om ni kontaktar oss som privat eller företagskund. Bifoga gärna en planritning över er lokal/ ert rum & önskemål om förändring så ger vi er ett förslag/ offert. Maila den till info@nooliliving.se

Om jag behöver hjälp med montering? 

Ni eller er hantverkare får gärna kontakta oss om det är något som inte fungerar enligt de anvisningar som medföljer. Vi vill dock gärna att ni läst igenom manualer & anvisningar för att göra samtalet så effektivt som möjligt för oss båda. 

Hittade du inte svar på din fråga?

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Till kontaktsidan

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.